Menu 
Loading

Sådan rooter du: Samsung Galaxy S2

Max 10/03/2012 1 Bogmærke og deling

Bemærk: Denne guide omhandler rooting af en enhed, hvilket i værste tilfælde kan medføre tab af data, eller at din enhed helt holder op med at virke. Ndroid har selv testet denne guide, men tager INGEN ansvar for eventuelle følgevirkninger på din enhed. Vi anbefaler på det kraftigste, at du foretager en backup af din enhed før du forsøger rooting.

Med andre ord: Fortsæt på eget ansvar!

Før du udfører trinene i denne guide, anbefaler vi også at du læser vores introduktionsartikell til rooting. Det er en fordel med basal viden om din telefons opbygning, før du går videre:

- Hvad er rooting?

Selve guiden er lige efter breaket.

Sådan rooter du:

Denne guide benytter sig af CF-Root, der er en custom kernel, der giver dig rootadgang, Superuser v3, Busybox v1.19.2, ClockWorkMod v5 og CWM Manager v3.

Guiden her, er en forsimplet omskrivning, af den oprindelige engelske vejledning af skaberen af CF-Root: Chainfire. Hans oprindelige guide og posts kan findes her.

 1. Start med at hente den seneste version af ODIN (I skrivende stund er det v. 1.85, og det kan hentes herfra: Odin3-v1.85.zip). Pak filen ud.
 2. Luk Kies, og brug eventuelt Task Manager, til at sikre dig at Kies ikke kører i baggrunden (ODIN fungerer ikke sammen med Kies, så detter er vigtigt!).
 3. Sørg for din telefon ikke er tilsluttet din computer.
 4. Hent den rigtige version af CF-Root fra Chainfires egen tråd. For at finde ud af hvilken version der er den rigtige til din telefon, skal du på din telefon gå ind i Indstillinger -> Om telefonen og se hvilken Kerneversion din telefon kører. Her vil der stå noget i stil med 3.0.15-I9100XXLPQ-CL223505. Det er de to bogstaver og tallet der er afgørende for hvilken version du skal hente. I vores testversion stod der altså LPQ, og vi hentede derfor CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-PROPER-v5.4-CWM5.zip fra den linkede tråd.
 5. Pak den hentede fil ud. I vores tilfælde: CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-PROPER-v5.4-CWM5.zip liggende.
 6. Start ODIN
 7. Tryk på PDA knappen, og vælg den udpakkede .tar fil. I vores tilfælde: CF-Root-SGS2_XX_XEO_LPQ-PROPER-v5.4-CWM5.tar
 8. Sæt din telefon i “download mode”. Dette gøres ved at slukke din telefon helt, for derefter at trykke på “Volume ned” + “Hjem” + “Power” samtidigt! Gør du det rigtigt, vil din telefon nu spørge dig, om du vil bekræfte start i download mode. Bekræft dette ved at trykke “Volume op”. Lad din telefon være sådan.
 9. Slut din telefon til din computer via dit USB kabel.
 10. ODIN vil nu registrere din telefon, og du er nu klar. Du må IKKE sætte flueben i nogen af boksene i ODIN, og du skal sikre dig at der IKKE er flueben i “repartition”. Er alt som det skal være, trykker du START.
 11. Din telefon arbejder nu, og vil efter noget tid genstarte.
 12. Tillykke, din telefon er nu rooted.

Efter succesfuld rooting, anbefaler vi at du laver en NANDroid sikkerhedskopi af din telefon. Dette gøres nemt med denne kernel, via CWM, der ligger i din applikationsskuffe.

 1. Start CWM applikationen i din applikationsskuffe.
 2. Tillad “superuser” adgang når du bliver spurgt.
 3. Tryk “Backup”
 4. Indtast et valgfrit navn på din backup, og tryk “OK”
 5. Din telefon vil nu foretage en fuldstændig backup af dit system som det ser ud nu, og du vil fremover altid kunne gå tilbage hertil, hvis du skulle lave rod i det med en fremtidig Kernel eller ROM.
Du er nu klar til benytte dig af alle de muligheder, end rooted telefon giver dig. Heriblandt installation af custom ROMs eller root-only applikationer som Titanium Backup og Root Explorer.
Du kan eventuelt læse videre i vores artikel om Must have root applikationer.

Støt udvikleren i hans egen tråd! • http://www.facebook.com/allan.s.kristiansen Allan Stampe Kristiansen

  Kan nogen hjælpe mig med et link til den rigtige Zip fil “CF-Root ” til min Galaxy S2 telefon.
  Der står “Kerneversion 3.0.15-I9100XWLPG-CL619441
  Se billed her: http://ask-service.dk/download/s2.png
  Mvh
  Allan