Menu 
Loading

Sådan rooter du: Samsung Galaxy Nexus

Helmer 20/01/2012 1 Bogmærke og deling

Bemærk: Denne guide omhandler rooting af en enhed, hvilket i værste tilfælde kan medføre tab af data, eller at din enhed helt holder op med at virke. Ndroid har selv testet denne guide, men tager INGEN ansvar for eventuelle følgevirkninger på din enhed. Vi anbefaler på det kraftigste, at du foretager en backup af din enhed før du forsøger rooting.

Med andre ord: Fortsæt på eget ansvar!

Før du udfører trinene i denne guide, anbefaler vi også at du læser vores introduktionsartikell til rooting. Det er en fordel med basal viden om din telefons opbygning, før du går videre:

Hvad er rooting?

Selve guiden er lige efter breaket.

Sådan rooter du:

I denne guide bruger vi GNex TOOLKIT til at roote din Galaxy Nexus. GNex TOOLKIT er en meget nem måde at roote på og du bliver i denne guide ført hele vejen igennem processen.

BEMÆRK AT DETTE SLETTER ALT PÅ DIN TELEFON, SÅ HUSK AT TAGE BACKUP AF ALT DET DU VIL GEMME.

Adb/fastboot driver

Det første du skal gøre er at installere adb/fastboot drivere. De skal bruget til at unlocke din bootloader og flashe ClockworkMod Recovery til din telefon. Der findes flere måder at gøre dette på, i denne guide benytter vi PdaNet for Android.

 1. Hent PdaNet for Android her. Følg instruktionerne og installer PdaNet.
 2. Når driverne er installeret tager du telefonen ud af USB stikket og slukker for din telefon.
 3. Sæt din telefon i FastBoot Mode ved at holde volumen og tænd/sluk knapperne nede på samme tid.
 4. Åben enhedshåndtering på din computer, dette gør vi for at sikre os at FastBoot driveren er installeret korrekt.
 5. Sæt din telefon til USB’en igen og i enhedshåndtering skulle der gerne komme en “Android 1.0″ frem og driveren begynder at installere. Når den er installeret har du en ny sektion i enhedshåndtering der hedder Android Phone.

GNex TOOLKIT

Nu er vi klar til at bruge GNex TOOLKIT og roote telefonen.

 1. Hent programmet her og kør filen. Find mappen hvor filerne bliver pakket ud til (C:\Galaxy Nexus ToolKit)
 2. Sluk din telefon og sæt den i FastBoot Mode ved at holde volumen og tænd/sluk knapperne nede på samme tid.
 3. På computeren kører du RUNME.bat. Det første skærmbillede du møder viser dig nogle informationer om hvordan du installerer adb/fastboot drivere. Den anden skærm fortæller dig om hvad du kan gøre med GNex TOOLKIT.
 4. På den tredje skærm skal du angive hvilket build og hvilken model af telefonen du har. Du kan finde disse informationer på din telefon ved at trykke på Indstillinger – Om telefonen.
 5. Når du har gjort det kommer du til hovedmenuen. Hvis alt er installeret som det skal, skal du kunne se din telefons serie nummer oppe i toppen, enten under ADB Mode eller FastBoot Mode.

Nu er du klar til at roote din telefon. Hvis du vælger mulighed 5, gør programmet de hele for dig og det er bare at sætte sig tilbage og vente på at det bliver færdig. Det er også nu at ClockworkMod Recovery bliver flashet til din telefon.

Tillykke du er nu færdig og din telefonen er rooted. Du er nu klar til at udnytte de mange nye muligheder du har med din telefon, såsom at flashe en ny rom eller kernel. Eller hente nogle af de root-only programmer der findes i Android Market.

Inden du flasher en ny rom eller kernel anbefaler vi at du laver en NANDroid backup. Dette gøres ved at boote til ClockworkMod Recovery. Her skal du vælge backup and restore og der efter backup. Din telefon vil nu foretage en fuldstændig backup af dit system som det ser ud nu, og du vil fremover altid kunne gå tilbage hertil, hvis du skulle lave rod i det med en fremtidig Kernel eller ROM. • Kristian Øllgaard

  Hvordan ved man hvilken version af Galaxy Nexus man har? (GSM, Verizon eller Sprint)