Menu 
Loading

HTC taber patentsag mod Apple

Max 20/12/2011 0 Bogmærke og deling

Visse HTC telefoner er, efter en netop afsluttet sag hos ITC (International Trade Comission), blevet forbudt importeret til det amerikanske marked – men det betyder ingenting i praksis.Som faste læsere af siden her uden tvivl vil have opdaget, er der i øjeblikket lidt af en mobil-krig i fuld gang. Retssagerne flyver frem og tilbage på tværs af landegrænser, hvor mobilproducenterne på skift, beskylder hinanden i brud på patenter, i et forsøg på at få konkurrenternes mobiltelefoner forbudt.

Apple står bag en lang række af disse sager, og det er netop en patentsag med Apple som anklager, der nu har fået ITC, til at nedlægge forbud mod import af visse HTC telefoner til USA.

Sagen går på – og hold nu godt fast – at HTC telefonernes metode til at “spotte” adresser og telefonnumre på en hjemmeside eller i en mail, bryder med et Apple patent. Patentbruddet går udelukkende på metoden telefonerne bruger til at spotte adresserne, og altså ikke på at telefonerne er i stand til at spotte adresserne. Det betyder, at HTC blot skal ændre noget kode for at omgå patentet, og eftersom dommen først træder i effekt fra d. 19 april 2012, skulle det nok lige kunne lade sig gøre.

HTC kommenterer selv følgende på dommen:

We are gratified that the Commission affirmed the judge’s initial determination on the ‘721 and ‘983 patents, and reversed its decision on the ‘263 patent and partially on the ‘647 patent. We are very pleased with the determination and we respect it. However, the ‘647 patent is a small UI experience and HTC will completely remove it from all of our phones soon.

Hvor store konsekvenser dommen får, vil vi få at se de kommende dage. Kan patentbruddet vitterligt omgåes med en mindre ændring, vil vi dog næppe opleve nogen forskel som forbrugere. Under alle omstændigheder er sagen en lille sejr for Apple, der selv kommenter sagen således:

We think competition is healthy but competitors should create their own original technology, not steal ours.

Set hos The Verge