Menu 
Loading
Anmeldelse af Galaxy Nexus

Anmeldelse af Galaxy Nexus

Helmer 19/12/2011 5 Bogmærke og deling
 • Design:
 • Hardware:
 • Pengene værd:

Så kom tiden endelig, hvor vi har fået fingrene i en Samsung Galaxy Nexus. Vi har glædet os længe til at prøve denne telefon af, og se om den kan leve op til de mange og høje, forventninger vi har haft til den. Telefonen er lavet i et samarbejde mellem Google og Samsung, og er lidt af et monster. Ikke mindst fordi det er den første telefon, der kommer med den nyeste udgave af Android: Ice Cream Sandwich.

Design

Ved første øjekast virker Galaxy Nexus meget stor – måske også for stor for nogen. Selvom den er relativt stor, er den dog på samme tid meget let. Den er nemlig bygget i samme materialer som Samsung Galaxy S2, og minder egentlig på mange måder også om den. Den største forskel er, at Galaxy Nexus kommer med en kurvet skærm, der gør, at den ligger bedre i hånden og kommer til at føles mindre. Samtidig bevirker den kurvede skærm også, at den er nemmere at kigge på i sollys.

På venstre side af telefonen finder du volumen knapperne og en power knap på højre side. Disse knapper er de eneste knapper på hele telefonen, resten er blevet til softwareknapper – dem kommer vi nærmere ind på senere i anmeldelsen. Det, at der ikke er nogen knapper på fronten af telefonen, gør at den fremstår meget stilren i sit udseende.

Samsung Galaxy Nexus

Bemærk fronten. Kun skærm – ingen knapper

På venstre side af telefonen er der også forbindelse til en dockingstation. I bunden af telefonen finder du høretelefon indgang, og en micro USB indgang. Det, at indgangen til høretelefonerne er i bunden, er lidt en smagssag. Jeg ville personligt helst have den i toppen af telefonen. På den måde er stikket ikke i vejen, hvis du vil bruge telefonen samtidig med, at du høre musik. På bagsiden sidder kameraet og under bagdækslet batteriet. Bagdækslet minder meget om det der er på Galaxy S2. Det er lavet af plastic og er meget tyndt. Dækslet har en ru overflade, så telefonen ikke så nemt smutter ud af din hånd, og heller ikke er så modtagelig overfor ridser.

Hardware

Galaxy Nexus er som sagt, med sine 135,5mm i højden og 67,9mm i bredden, en stor telefon, og har en tykkelse på 8,94mm. På trods af sin store størrelse vejer telefonen kun 135g hvilket må siges at være meget lidt, set i forhold til størrelsen. Til sammenligning vejer Apples iPhone 4s 140g.

Hvis vi kigger lidt nærmere på, hvad der ligger inde i telefonen finder vi en dual-core 1.2GHz processer og 1GB ram. En telefon som Galaxy Nexus bruger rigtig meget strøm, derfor er der også behov for et relativt stort batteri i form af et 1,750mAh batteri. Hvordan det ser ud med levetiden kommer vi nærmere ind på senere. De fulde specifikationer ser således ud:

 • Processor: 1,2 GHz dual-core
 • Hukommelse: 16GB indbygget (1GB RAM)
 • Skærm: 4,65″ Super AMOLED (1280×720 pixels)
 • Kamera: 5MP med autofokus og LED fotolys. Videooptager i Full-HD (1080 pixels)
 • Forbindelse: NFC, Bluetooth 3.0, USB 2.0, WiFi 802.11 a/b/g/n, GPS
 • Netværk: HSPA+
 • Styresystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
 • Størrelse: 135,5 x 67,94 x 8,94 mm
 • Batteri: 1750 mAh.
 • Vægt: 135 gram

Skærm

Galaxy Nexus har den bedste skærm, vi nogensinde har set på en telefon. Den 4,65″ store Super AMOLED HD skærm, med en opløsning på 1280 x 720 pixel gør, at alt står knivskarpt. Skærmen er simpelthen en fornøjelse at kigge på. Det kan være svært at beskrive, hvor godt alting ser ud på denne skærm, det skal ses!

Skærmen er belagt med en ny type belægning kaldet oleophobic, som gør skærmen mindre modtagelig overfor fedtpletter og aftryk fra fedtede fingre. Til gengæld rapporteres der allerede om problemer med ridser fra flere brugere af telefonen, og undertegnede måtte også selv notere en ridse på displayet, allerede efter ganske få dages brug.

Kamera

Der har været snakket meget om kameraet i Galaxy Nexus, og det, at det kommer med et på 5 megapixel og at Galaxy S2 har et på 8 megapixel. Nuvel, megapixel siger ikke alt om kvaliteten på billederne, men det skal siges at kameraet på Galaxy Nexus er skuffende, hvis man forventer helt perfekte og klare billeder. Der hvor det går galt for kameraet, er når det skal autofokusere eller rettere sagt forsøge på det. Billederne bliver tit meget uklare, og hvis lyset ikke er helt perfekt, har billederne også en tendens til at være en smule grynede. Det må siges at være en skuffelse, at kameraet ikke lever op til hvad der findes i andre modeller på markedet i dag. Billederne nedenfor er taget med Galaxy Nexus:

Der er dog også gode sider ved kameraet. Hastigheden hvormed billeder kan tages i træk, er utroligt høj, via sin nye zero shutter lag funktion. Derudover kan du også trykke på det, du gerne vil fokusere på i et motiv, og kameraet har en ret god ansigtsgenkendelse. Med hensyn til video, kan kameraet optage i 1080p, altså i fuld HD. Udover dette har kameraet også en række indbyggede muligheder, hvormed du kan redigere dine billeders farver, lys og lignende ting.

Udover kameraet på bagsiden, har Galaxy Nexus også et 1.3 megapixel kamera på forsiden. Det er selvfølgelig beregnet til video opkald over f.eks Skype.

Ice Cream Sandwich

Galaxy Nexus er en rigtig lækker telefon, men den ville ikke være noget uden det længe ventede Ice Cream Sandwich. Google har med ICS virkelig lagt sig i sadlen, for at gøre brugeroplevelsen bedre på Android, og der er virkelig sket noget siden Gingerbread. Hele systemet er nu meget mere intuitivt, og har et meget mere brugervenligt design.

Det første du møder, når du tænder for Galaxy Nexus, er den nye lockscreen. Her kan du vælge at låse telefonen op, eller du kan gå direkte til kameraet – som man kender det fra HTCs Sense 3.0-skin. Du kan nu også tilgå dine notifikationer direkte fra lockscreenen. En anden ret interessant nyhed, er muligheden for at benytte dig af en ny måde at låse din telefon op på.

Lockscreen i Ice Cream Sandwich

Den nye lockscreen i Ice Cream Sandwich

Du kan bruge Face Unlock, der bruger ansigtsgenkendelse til at låse telefonen op med. Det virker stort set hver gang, men hvor brugbart det er i længden, er noget mere tvivlsomt. Jeg blev i hvert fald ret træt af at skulle holde telefonen op foran ansigtet, hver gang jeg skulle bruge telefonen – især om morgenen, hvor ens eget grimme morgenfjæs, ikke ligefrem er det første man har lyst til at sige hej til. Det er desuden muligt at snyde Face Unlock ved hjælp af et statisk billede, og så er det jo ikke meget sikkerhed, der er tilbage i den funktion.

Som tidligere nævnt er der ikke nogen knapper på Galaxy Nexus – de er nu integreret i selve Android, hvilket gør at de kan flytte sig, når du sætter skærmen i landscape, og de kan forsvinde helt, når du f.eks ser en YouTube video eller en film. Dette gør, at du kan udnytte hele den store skærm og får maksimalt ud af dine videoer.

Browser

Her har Google virkelig gjort noget for at forbedre oplevelsen ved at surfe på nettet. Galaxy Nexus loader sider rigtigt hurtigt, hvis man da undlader at installere flash på telefonen. Flash opdateringen til ICS er stadig mangelfuld, og kan på visse sider virkelig nedsætte brugeroplevelsen.

Den store skærm og den høje opløsning, gør mobilversioner af hjemmesider stort set overflødige, da skærmen er stor nok til at man kan læse normale sider uden alting bliver for småt. Udover den store skærm, er der også kommet nye indstillinger i browseren. Ved at gå ind i Indstillinger -> Labs kan du finde en ny måde at betjene browseren på.

“Hurtig betjening” er en helt ny måde at betjene din browser på. Du glider simpelthen bare en finger ind fra venstre eller højre side af skærmen, hvorefter der dukker genveje op til indstillinger, åbne faner samt genvej til indtastning af internetadresse. Denne nye måde at betjene browseren på, kræver en lille smule tilvænning, men når du først har brugt det i noget tid, kan du slet ikke undvære det.

Hurtig betjening i Ice Cream Sandwich

Hurtig betjening i Ice Cream Sandwich

Du kan under indstillinger også få browseren til at køre fuld skærm, så du dermed kan se mere af de sider du er inde på. Derudover er en anden smart funktion, at du nu også nemt kan vælge, om du vil se mobiludgaven eller desktop versionen af en hjemmeside. Dette vælges også under indstillinger i browseren.

Batterilevetid

En kraftig telefon som Galaxy Nexus, kræver med sin store skærm, rigtigt meget power fra batteriet. Vi oplevede de første par dage, at vi kun kunne få den til at holde omkring 12 timer, ved det vi vælger at kalde “ret så kraftigt forbrug af telefonen”. Her blev telefonen både brugt til musikstreaming fra Google Music, samt en del surfen på nettet. Ved moderat brug har vi oplevet at du sagtens kan få mellem 18 – 24 timer ud af telefonen. Det kommer selvfølgelig an på hvordan du indstiller forskellige ting på din telefon. Følg eventuelt vores guide til at forlænge batterilevetiden.

Dom

Galaxy Nexus er Googles svar på en Android topmodel, og det lever den op til på mange måder, men der er i vores øjne, også nogle få ting der trækker en smule ned. Galaxy Nexus er hurtig, og det nye Ice Cream Sandwich gør brugeroplevelsen til en sand fornøjelse. Alt virker nu meget mere intuitivt, og nemmere at gå til. Android er i flere år blevet beskyldt for at være for svært at gå til, og til at være et styresystem for alle nørderne. Det er tydeligt at Google er på vej væk fra dette, og prøver på at gøre Android mere brugervenligt.

Skærmen trækker meget op i bedømmelsen, det samme gør designet af telefonen, hvor især brugen af software knapper trækker op. Det, at telefonen er lavet i plastic, kan gøre, at den ikke føles så robust, som hvis den f.eks. var lavet i aluminium. På den anden side gør det også, at telefonen ikke vejer ret meget. Det er så lidt en smagssag, hvad man helst vil have.

Google Nexus bagside

Bagsiden af telefonen, med den tydelige tekstur.

Kameraet er egentlig ok. Du kan sagtens tage helt okay billeder, det kræver bare at lyset er i orden, og at du er i stand til at holde telefonen i ro. Men kameraet lever ikke op til hvad der ellers er standarden på markedet i øjeblikket. Det kan undre lidt at Google og Samsung vælger at smide et dårligere kamera i, end det der f.eks. sidder i Galaxy S2.

Telefonen har 16GB intern hukommelse og der er ikke mulighed for at udvide dette via SD-kort. Google har forklaret, at de har valgt dette, fordi folk ikke længere behøver at have deres musik og andre filer liggende på deres enhed, da de kan have alle deres filer liggende i den såkaldte Cloud. Her synes vi at Google fejler en smule. For det første er det ikke alle, der er klar til at uploade alle deres filer på nettet, og for det andet kan det desuden ende med at koste mange penge, hvis man ikke har et abonnement, der egner sig til internet streamning.

Men når det kommer til stykket kan det ikke skjules, at vi er meget begejstrede for Galaxy Nexus. Efter vores mening, er den klart det bedste bud på en highend Android telefon i øjeblikket. Det trækker også op, at det er en Google telefon, hvilket betyder at du slipper for alle de forskellige skins, som de forskellige producenter ligger hen over Android. Det betyder også, at du modtager opdateringer til Android hurtigt, da de kommer direkte fra Google, og du skal derfor ikke vente på, at f.eks. Samsung, HTC eller LG sender deres version ud.

Det skal siges, at alt dette selvfølgelig skal ses i forhold til den prisklasse Galaxy Nexusen ligger i. Nemlig i den dyre ende af skalaen. Prisen ligger på omkring en 4000 – 5000 kr. alt afhængig af hvilket abonnement du vælger eller om du køber den helt uden.

Det gode:

 • Den store skærm gør browsing til en fornøjelse.
 • Vi ELSKER Super AMOLED HD skærmen.
 • Ice Cream Sandwich forbedrer hele brugeroplevelsen.
 • Telefonen er trods sin store størrelse, ikke ret tung.

Det dårlige:

 • Kameraet kunne være bedre.
 • Skærmen er for modtagelig overfor ridser.

Ndroid.dk giver: 4,5 Stjerne (læs om vores karaktersystem her) • Jacob Haslam Nielsen

  Det er en super flot telefon, og havde den ikke været så stor i dens fysiske form, så havde det været en arvetager til min Nexus S, helt klart! En ting der virker imponerende er, at Nexus S vejer 129g, og Galaxy Nexus 135, alligevel føles GN lettere ^^

  Ment god anmeldelse, fortsæt endelig det arbejde :)

 • http://www.facebook.com/ajytzler Anders Jytzler

  Kan helt klare anbefale Galaxy Nexus. Den er awesome! :-D Og tak for tip “Hurtig-betjening” af browser :-)

  • Jacob Haslam Nielsen

   Tippet med browseren må jeg forresten også sige tak for :)

 • Nicolai Hansen

  Der fås desuden et originalt batteri fra Samsung på 2100 mAh der passer til SGN uden at man skal have et eller andet kluntet bagbeklædning på. Det er også en måde at få lidt længere batterilevetid på. Personligt har jeg ikke problemer med at få min til at strække sig en hel dag.

  • http://www.facebook.com/people/Thomas-Helmer/610584241 Thomas Helmer

   Så vidt jeg ved så passer det batteri du taler om ikke til GSM versionen af Galaxy Nexus men derimod til LTE versionen. Hvis du ved noget andet vil jeg meget gerne høre om det :)